Home

Achtergrond 2 reacties

Belgische boeren: Aldi misleidt consumenten

Supermarktketen Aldi verspreidt foutieve informatie onder haar klanten over het een actie van supermarkten voor boeren. Dat meldt het Belgische Algemeen Boerensyndicaat (ABS).

De Fedis (Belgische vereniging van supermarkten en detailhandel) kwam de melkveehouders tegemoet door zes maanden lang 14 cent per verkochte liter melk in een speciaal voor de melkveehouders bestemd fonds te storten.

ABS ergert zich aan de recentste folder van Aldi in België. Hierin wordt volgens ABS onder meer gesuggereerd dat de melkveehouders 14 cent kregen per liter. Het bedrag dat door de leden van de Fedis uitgekeerd werd bedroeg volgens ABS amper 2 cent per liter. Daarbij heeft volgens ABS niemand gezegd dat de melkprijs aan de consument verhoogd moést worden, zoals Aldi zou suggereren. Aldi was niet bereikbaar voor commentaar.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boerke

    Weer een bewijs dat de winkelketens doen wat ze willen ten koste van alles !! En dan geen commentaar ...

  • no-profile-image

    gert

    Belazer de massa ,grijp de kassa

Of registreer je om te kunnen reageren.