Home

Achtergrond 3 reacties

Bel Leerdammer houdt voorschot december gelijk

Kaasproducent Bel Leerdammer houdt de voorschotprijs over de maand december gelijk op € 30,92 per 100 kilo exclusief btw.Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Per kilo vet betaalt Bel € 2,30, per kilo eiwit betaalt het € 5,55.

Hiermee komt de gemiddelde voorschotprijs van Bel Leerdammer over heel 2009 uit op een bedrag van € 26,52 per 100 kilo. Dat is € 7,91 minder dan vorig jaar. Toen betaalde Bel een gemiddeld voorschot van € 34,43.

Bel Leerdammer komt qua uitbetaling tot nu toe op de derde plaats, na Cono Kaasmakers en CZ Rouveen. Daarna volgen FrieslandCampina en Hochwald als uitbetalers. Eind deze week maakt Nemelco naar verwachting haar melkprijs over december bekend. Dit bedrijf is nu bijna hekkensluiter, vóór DOC Kaas.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ons belang

  Wat betaalde Rouveen afgelopen jaar?

 • no-profile-image

  klaas

  Was €35,65 ex btw

 • no-profile-image

  Koeienboer

  Kijk, zo zie je maar weer, enkele maanden geleden werd er ook een min of meer betere prijs betaald en nu dus ook probeert men het goed te doen. Het prijsniveau in algemene zin is natuurlijk niet voldoende maar we zijn op de goede weg. Ik heb vertrouwen in hun product dat nu na de fusie met Fromagerie Bel echt overal te koop is. Ondanks de mindere kaasverkoop weet men toch een zeker niveau te handhaven. Een ieder hoopt dat dat zo blijft en wie weet wat een nabetaling nog kan brengen. We will wait and see.

Of registreer je om te kunnen reageren.