Home

Achtergrond

Bekende journalist in Bulgarije vermoord

Een bekende en omstreden Bulgaarse journalist is dinsdagmiddag doodgeschoten in Sofia.

Twee schutters openden in het centrum van de Bulgaarse hoofdstad het vuur op de 30-jarige Bobi Tsankov, die naar eigen zeggen banden met onderwereldfiguren onderhield. Hij was op slag dood. Twee lijfwachten van hem liggen zwaargewond in het ziekenhuis.

Tsankov presenteerde programma's op radio en televisie. Ook schreef hij in het schandaalblad Weekend over de Bulgaarse maffia. Tsankov ging prat op zijn relaties met vooraanstaande criminelen, onder andere met de in 2003 in Amsterdam geliquideerde Konstantin Dimitrov. Ook beweerde hij dat hij een van de grootste drugsbazen van Bulgarije, Metodi Metodiev, aan een vals paspoort had geholpen zodat deze kon verdwijnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.