Home

Achtergrond

Bedrijven positief over omzetontwikkeling

Het internationale bedrijfsleven is positief over de ontwikkeling van de omzet in de komende twaalf maanden.

Ruim 80 procent van de bijna 1200 bestuursvoorzitters die adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) in 52 landen ondervroeg, verwacht een groei van de inkomsten. Vorig jaar, toen de recessie begon toe te slaan, was dat 64 procent.

PwC maakte zijn nieuwe onderzoek woensdag bekend op het World Economic Forum in Davos. Dertig Nederlandse bestuursvoorzitters deden er aan mee. Zij lopen qua omzetverwachting niet uit de pas met hun collega's in het buitenland. De Nederlandse topbestuurders maken zich het meeste zorgen over de werkgelegenheid. Bijna de helft verwacht een afname van het aantal werknemers. Een derde denkt meer arbeidskrachten aan te nemen.

In opkomende economieën is het meeste vertrouwen in economische groei volgend jaar. In India gelooft zelfs 97 procent daarin, in China/Hongkong is dat 91 procent. In West-Europa en Noord-Amerika zegt 80 procent van de bestuursvoorzitters gerust te zijn op economische groei. De meeste Nederlandse topbestuurders (43 procent) verwachten in de tweede helft van dit jaar economisch herstel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.