Home

Achtergrond

Balkenende: geen knieval voor PvdA

Premier Jan Peter Balkenende voelt zich niet beschadigd na de politieke commotie die deze week ontstond over zijn reactie op het Irakrapport van de commissie-Davids.

"Ik doe mijn werk en laat me na kritiek niet snel uit het veld slaan. Het was een pittige week en niet altijd even leuk.'' Hij herkent zich ook niet in het beeld van een knieval die hij voor de PvdA zou hebben gemaakt.

Dat zei de premier vrijdag na afloop van de ministerraad. Hij zei dat de voltallige ministerraad een uitstekend gesprek en een goede discussie over de kwestie heeft gevoerd.

Het meest "bevreemdend'' deze week vond hij de opmerkingen van PvdA-fractieleidster Mariëtte Hamer. Zij was het niet eens met de verklaring van Balkenende enkele uren na de presentatie van het rapport. Haar visie verbaasde hem niet zozeer maar wel het verwijt dat hij uit eigen gezag zou spreken. De premier herhaalde dat de verklaring was afgestemd met de beide vicepremiers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.