Home

Achtergrond

Balkenende bestrijdt onvolledig informeren

Premier Jan Peter Balkenende is het niet eens met de conclusie van de commissie-Davids dat het kabinet de Tweede Kamer onvolledig geïnformeerd zou hebben over het besluit de inval in Irak politiek te steunen.

Balkenende zei vandaag in een eerste reactie daarover "een ander beeld'' te hebben.

Volgens de premier is de Kamer bijvoorbeeld wel degelijk ingelicht over onderdelen van het verzoek van de Verenigde Staten, van 15 november 2002, om te helpen in de planning van de opbouw van de militaire macht voor de inval in Irak. Daarbij noemde hij concreet twee momenten: 21 november en 6 december.

De Kamer zou volgens Balkenende alleen geen informatie hebben gekregen over een algemeen verzoek van de Amerikanen dat ook aan andere landen was gericht. Bovendien ging het volgens hem om vertrouwelijke informatie die niet openbaar gemaakt kon worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.