Home

Achtergrond

Balkende trapt CDA-campagne gemeenteraad af

In hartje Den Bosch heeft het CDA zaterdag de aftrap gegeven voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 3 maart worden gehouden.

De grootste regeringspartij pakte uit met kopstukken, met voorop premier Jan Peter Balkenende. Hij startte de campagne door ten overstaan van het winkelende publiek op een toeter te drukken.

Het CDA zal de komende weken veel op straat zijn te vinden om stemmen te werven. Minder dan in het verleden komt het campagnevoeren neer op ledenbijeenkomsten in zaaltjes. Ook ministers en Kamerleden worden op grote schaal ingezet. In de Brabantse hoofdstad lieten ook minister Ab Klink (Volksgezondheid) en staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (OCW) zich al inschakelen.

Volgens campagneleider Michael Sijbom moet zo niet alleen het groeiende aantal zwevende kiezers naar de stembus worden gelokt, maar ook de vaste achterban. Mensen zien het steeds minder als hun plicht om hun stem uit te brengen. ,,Traditionele partijen zullen net zo hard moeren sjouwen om hun eigen kiezers te mobiliseren.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.