Home

Achtergrond 2 reacties

BASF en KWS beloven zaad voor betere suikerbieten

De Duitse zaadgoedbedrijven BASF Plant Science en KWS Saat gaan samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe transgene suikerbietenrassen met 15 procent hogere opbrengsten en grotere resistentie tegen droogte.

Dat hebben de bedrijven vandaag bekendgemaakt.

Doelstelling is de rassen in 2020 te kunnen lanceren op de globale markten. Voor BASF is de inzet op zaaizaad voor de suikerbietensector een nieuw segment.

KWS is in dit segment al een leidende speler en de samenwerking biedt volgens het bedrijf uitstekende kansen om de positie op dat gebied verder te versterken. Volgens KWS-directielid Peter Hofmann wordt de suikerbietenteelt er door het initiatief zelf ook beter van. "Met de nagestreefde suikeropbrengststijging van 15 procent wordt de teelt rendabeler. Topopbrengsten van 20 ton suiker per hectare en meer zullen geen zeldzaamheid meer zijn."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Els van Dongen

    Al deze valse beloften over hogere opbrengsten worden gebruikt om ons in "het product" te laten geloven. Om ons burgers over de streep te willen trekken. Straks zitten we met een chaotische natuur opgescheept en dan zijn de grote jongens in geen velden of wegen meer te vinden.

  • no-profile-image

    Student

    Heeft in Europa geen zin, ze houden het overschot toch vast. Dus dan zou het betekenen dat er minder hectares bieten worden geteeld en er meer ruimte is voor andere gewassen wat dan de prijs voor die producten weer negatief beïnvloed! (en de prijzen zijn al zo super)

Of registreer je om te kunnen reageren.