Home

Achtergrond

Asbest vaak niet verwijderd volgens de regels

Het verwijderen van asbest gebeurt vaak niet volgens de regels. Dat blijkt uit onderzoek dat Bureau Bartels heeft uitgevoerd voor de ministeries van Vrom en Sociale Zaken.

Zo wordt in meer dan de helft van de gevallen geen sloopvergunning aangevraagd; wordt het begin van sloopwerkzaamheden vaak niet gemeld; is de documentatie van asbesttransporten vaak niet op orde; wordt asbest vaak buiten vergunde stortplaatsen gestort; en werkt driekwart van de stortplaatsen niet volgens de regels. Het kabinet neemt de bevindingen buitengewoon serieus, schrijft minister Jacqueline Cramer (Vrom) aan de Kamer.

Asbest is kankerverwekkend. Sinds 1 januari 2005 is het op de markt brengen en egbruiken van asbesthoudende producten verboden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.