Home

Achtergrond 2 reacties

Argentinië exporteert ruim de helft meer rundvlees

De Argentijnse rundvleesexport is vorig jaar met bijna 60 procent gestegen ten opzichte van 2008.

Dit heeft de Argentijnse president Cristina Fernandez de Kirchner gemeld. Volgens haar is dat een duidelijk teken dat de rundvleessector weer groeit. De rundveehouderij en de vleesverwerkende bedrijven weerspreken dit. Volgens hen is de export wel toegenomen, maar enkel doordat de rundveestapel in rap tempo wordt ingekrompen. Volgend jaar is er zo juist veel minder te produceren en exporteren.

Uit de jaarcijfers over heel 2009 blijkt dat Argentinië 420.000 ton rundvlees heeft uitgevoerd. Daarvan is 36.000 ton verwerkt vlees en ruim 22.000 ton Hilton beef voor de Europese Unie. Rusland was de grootste afnemer van Argentijns rundvlees met een hoeveelheid van 141.000 ton. Die had een waarde 242 miljoen euro.

Duitsland was de belangrijkste afnemer van het zogenoemde Hilton Beef. Het importeerde met 11.000 ton ter waarde van 80 miljoen euro. Nederland was een goede tweede in deze categorie met 5000 ton. Hilton Beef is vlees van hoge kwaliteit, afkomstig van weiderunderen (dus niet uit 'feedlots') uit Zuid-Amerika.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    hb

    <>

  • no-profile-image

    Teun Tuinder

    Nederland is de nummer twee.....wie verkoopt dat vlees dan ?

Of registreer je om te kunnen reageren.