Home

Achtergrond

Apple pronkt met ultradunne iPad

Het Amerikaanse computerconcern Apple heeft gisteravond een nieuw mobiel apparaat gepresenteerd waarmee het opkomende producten als netbooks en e-readers naar de achtergrond wil drukken.

Het gaat om een iPad, een soort kruising tussen een iPhone en een laptop.

Apple-topman Steve Jobs toonde het nieuwe speeltje, waarover al maanden werd gespeculeerd, in een conferentiecentrum in San Francisco. De iPad beschikt over een aanraakscherm dat ongeveer even groot is als een A4'tje en is slechts 1,27 centimeter dik. Het is mogelijk om er een toetsenbord op aan te sluiten, als de gebruiker niet overweg kan met virtuele toetsen op het scherm.

Het apparaat kan worden gebruikt om te surfen op internet, te e-mailen, films te bekijken, spelletjes te spelen en kranten en boeken te lezen. Apple opent een speciale boekenwinkel, iBookstore, waaruit boeken kunnen worden gedownload. Daarvoor zijn contracten met grote uitgevers gesloten. Ook gaat Apple software verkopen voor tekstverwerking en het maken van spreadsheets op het apparaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.