Home

Achtergrond

Amerikaanse ambassadeur opent expositie KAVB

Mevrouw Fay Hartog-Levin, Amerikaanse ambassadeur in Nederland, heeft vrijdag in het museum De Zwarte Tulp in Lisse de expositie geopend die is ingericht vanwege het 150-jarige bestaan van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur.

Bij de opening werd het woord gevoerd door Sjaak Langeslag, de voorzitter van de KAVB, door museum voorzitter Arie Breure en door de ambassadeur. Zij liet daarbij blijken erg veel te hebben met bloembollen uit Nederland, waarvan met name in haar voormalige woonplaats Chicago veel is waar te nemen. Ook loofde ze de Nederlandse handelsgeest die ertoe heeft bijgedragen dat vierhonderd jaar geleden de handel tussen Nederland en Amerika is ontstaan en kort daarop in 1655 de eerste bloembollen in Manhattan arriveerde. De expositie geeft een beeld over de bloembollenteelt uit de afgelopen 150 jaar, die ook voor een groot deel is samengevat in de "Canon van de Bloembollencultuur" . De expositie is tot en met 16 mei te bezichtigen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.