Home

Achtergrond

Amelander reddingsboot zit vast in ijs

De KNRM-reddingsboot van Ameland kan niet varen. Het schip, de Anna Margaretha, ligt vast in het ijs bij de Ballumerbocht aan de zuidkant van het eiland.

"Door de oostenwind wordt de boot samen met het ijs in de hoek gedreven'', zei schipper Theo Nobel woensdag. ,,Het ijs begint zich hier heel snel te vormen.''

Nobel zegt dat er dinsdag nog niets aan de hand was. ,,Toen ik vanochtend naar de boot ging, lag hij ineens tussen de ijsschotsen.'' Het zeewater is de afgelopen dagen behoorlijk afgekoeld. ,,Als de temperatuur dan eventjes verder zakt, dan ontstaat het ijs.''

Het uitvallen van de Anna Margaretha heeft geen gevolgen voor de veiligheid op het water. ,,We hebben hier nog een reserveboot aan de andere kant van het eiland en de boten op Terschelling en Schiermonnikoog kunnen nog gewoon uitvaren. Daarnaast kunnen we een helikopter inschakelen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.