Home

Achtergrond 9 reacties

Albert Heijn in 2015 helemaal duurzaam

De huismerkproducten van Albert Heijn zijn in 2015 mogelijk volledig duurzaam geproduceerd.

Die ambitie heeft Ahold topman Dick Boer uitgesproken. Fairfood International is sinds 2006 met Albert Heijn in gesprek over verduurzaming van het huismerk assortiment.

Uit interne communicatie van de supermarkt Albert Heijn blijkt dat het concern nieuwe doelstellingen heeft geformuleerd op het gebied van verduurzaming. "Het doel is om binnen Ahold Nederland uiterlijk in 2015 alleen nog maar duurzaam geproduceerde eigen merk producten in onze winkels te hebben", zegt Boer in een interview met het interne personeelsblad.

Fairfood International is blij met de ambities van Albert Heijn en zal de verdere stappen van het concern nauwlettend volgen. Fairfood hoopt daarnaast dat het voorbeeld van Albert Heijn navolging zal vinden in de sector.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Edel Schwein

  Duurzaam is een prachtig marketings woord. De AH klanten zijn doorgaans wat meer kapitaalkrachtig.Dat scheelt....Men moet niet de fout maken dat die duurzame producten dan wel allemaal uit Nederland komen.....dat kan wel eens tegenvallen maar het kan wel een kans zijn. Maar dan geen staartjes van onze huisdier neven afknippen bijvoorbeeld......

 • no-profile-image

  realist

  Nederland is het enige land ter wereld dat van zijn landbouw afwil.
  Alleen onder druk van een paar linkse partijen. Omdat alles zogenaamd duurzaam moet zijn.
  Denk je dat ze in India en China met duurzaam voedsel bezig zijn ?
  Nee, ze pachten/kopen landbouwgrond in de hele wereld om hun bevolking te voeden, en of dat duurzaam is of niet zal hun een worst wezen !
  Er woont daar wel 35% van de wereldbevolking. Nederland zien ze niet eens liggen op de kaart, met hun rare dierenpartij en andere non issiues

 • no-profile-image

  Han

  Wat zijn de uitgangspunten van Duurzaam? Betekent dit geen producten uit verweggistan in vliegen of varen als het in Nederland ook kan worden geproduceerd? Geen zomer groente hartje winter van het Zuidelijk Halfrond en gewoon spruiten, boerenkool etc.? Wordt dat Duurzaam Fantastisch idee!!! .Ik vrees dat er weer een reken regel wordt bedacht om de Duurzaamheid in footprints uit te drukken, m.a.w. we gan uit van een maximum toelaatbare vervuiling (CO2 uitstoot)

 • no-profile-image

  Dirk

  helemaal mee eens Ineke, en zo gaat het straks ook met het Beter-Leven vlees. Boeren mogen investeren en als AH ergens anders goedkoper kan inkopen.... laten ze je gewoon kapot gaan, zoals zovelen voor ons al is overkomen....
  lekker duurzaam

 • no-profile-image

  koerkamp

  Dit vind ik nogal een ambitieus plan. Frieslandcampina stelde op de jongerendag dat in 2020 duurzaamheid en melkveehouderij geen issue meer zal zijn. Dat vond ik al vrij snel. 2015 is dan wel heel dicht bij en omdat ahold veel producten van andere producenten betrekt, heb ik hier mijn twijfels over.

 • no-profile-image

  eerlijk

  Goedkope reklame van appie happie gewoon duurzaam op de verpakking zetten en klaar De consument ziet en weet echt geen verschil hoor. De prijs in de winkel hoger want duurzaam zal wel beter zijn dus meteen prijs weer even aanpassen en de boer ..... die levert het gewoon voor de laagste prijs ....aan de appie happie mafia...

 • no-profile-image

  gert

  Nu de prijs nog duurzaam,de boer of tuinder zal de rekening wel krijgen,wie betaald die bepaald

 • no-profile-image

  leon

  Lees goed EIGENMerk producten dus de marge die voor duurzaam geldt gaat in de zak van appie, en die is groot(graaier)

 • no-profile-image

  ineke

  Wat een stunt zeg. Duurzaam...Elk bedrijf, elke instantie of persoon die even populair wil doen, kondigt duurzaam beleid aan en huppakee, we denken dat we weer goed bezig zijn. Goedkoop reclame maken, maar het is leeghoofdenbeleid. AH verkocht in de zomer versproducten als tomaten en komkommers uit verre landen, terwijl die hier in overvloed en spotgoedkoop te krijgen waren. Is dat duurzaam? En dan de smoes die ze hanteren waarom dit gebeurt: Er zou geen Nederlands aanbod zijn. Nee, da`s lekker duurzaam. En zo gaat dat straks gewoon ook.
  Laat de reclame codecommissie hier eens ingrijpen wegens misleidende reclame. Want meer dan dat is het niet.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.