Home

Achtergrond

Al 1,2 miljoen euro binnen op giro 555

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hadden vrijdagochtend al 1,2 miljoen euro aan giften ontvangen op giro 555.

Het nummer is geopend om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Haïti. De SHO spreekt van een grote response tot dusver. De inzamelingsactie begon woensdagmiddag. Aanvankelijk werd vrijdagochtend nog een bedrag van negen ton gemeld, ,,maar het loopt met de minuut op'', zegt Farah Karimi, voorzitter van de SHO. "Ik ben heel blij dat Nederlanders hun hart laten spreken en gul geven voor deze verschrikkelijke ramp.''

Bij het bedrag van 1,2 miljoen komt ook nog geld dat over was van de inzameling voor de slachtoffers van de Tsunami. Het gaat om 730.000 euro, zo lieten de organisaties eerder weten.

Het is nog onduidelijk of er een gezamenlijke tv-actie komt voor Haïti. Daar wordt volgende week naar gekeken. De noodzaak van een tv-actie hangt mede af van het verloop van de inzameling, aldus een woordvoerder van de SHO. Als die goed blijft lopen is een dure tv-uitzending misschien niet nodig.

De chaos in Haïti is nog steeds enorm en het opstarten van de hulpverlening is moeilijk. Er is een gebrek aan groot materieel, medische voorzieningen en basale levensbehoeften als onderdak, water en voedsel. Van alle kanten zijn hulpverleners en goederen onderweg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.