Home

Achtergrond

Afspraken groei Almere officieel vastgelegd

De ministers Camiel Eurlings (Verkeer) en Jacqueline Cramer (Milieu), gedeputeerde Anne Bliek van Flevoland en wethouder Adri Duivesteijn van Almere hebben vrijdag de afspraken over de groei van Almere vastgelegd.

De groei van Almere is onlosmakelijk verbonden met een betere bereikbaarheid. Nog deze kabinetsperiode wordt begonnen met de verbreding van de A6/A1/A9 en wordt de Flevospoorlijn, van Weesp via Almere naar Lelystad, gedeeltelijk viersporig.

Verder is het de bedoeling dat het stadscentrum een regionale functie gaat vervullen en krijgt Almere een eigen hogeschool. Ook ontwikkelingen in de regio moeten een belangrijke bijdrage leveren aan Almere als aantrekkelijke woon- en werkstad. Te denken valt aan de verdere groei van de luchthaven in Lelystad en het nog te ontwikkelen natuur- en recreatiegebied Oostvaarderswold.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.