Home

Achtergrond

Adoptiekinderen maken het goed

De 106 adoptiekinderen die donderdag uit Haïti naar Nederland zijn gekomen, maken het naar omstandigheden goed.

Dat zeggen de woordvoerders van de adoptieorganisaties Wereldkinderen en de Nederlandse Adoptie Stichting (NAS).

De kinderen kwamen in Nederland aan op de dag dat op radio en televisie een grote inzamelingsactie voor de slachtoffers in Haïti werd gehouden. "Er zijn geen echte problemen ontstaan'', aldus de woordvoerster van Wereldkinderen. "We hebben de ouders allerlei handvatten gegeven waarmee ze hun adoptiekinderen goed in de gaten kunnen houden.''

Over enkele weken volgt nog een ontmoeting met onder anderen een traumadeskundige. Die bijeenkomst is georganiseerd door het ministerie voor Jeugd en Gezin. Het contact tussen de adoptieorganisaties en de adoptieouders zal verder hetzelfde zijn als dat bij ouders met adoptiekinderen uit andere landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.