Home

Achtergrond

Acties bij Belgische brouwerijen voortgezet

Het overleg tussen vakbonden en directie van bierbrouwer AB Inbev over het voornemen van de bedrijfsleiding om in België ongeveer 250 banen te schrappen is donderdagavond mislukt.

De directie heeft donderdag via de rechter bereikt dat ze een deurwaarder naar de vestigingen in Leuven, Jupille en Hoegaarden mag sturen om vakbondsblokkades op te heffen. De vakbonden zeiden vrijdagochtend dat het conflict verder zal escaleren indien dit gebeurt.

"We gaan vandaag waarschijnlijk bezoek krijgen van een deurwaarder. De plannen zijn klaar om in dat geval verdere actie te ondernemen'', aldus Luc Coeckaert van de vakbond ABVV vrijdag. Vakbondssecretaris Luc Gysemberg van de vakbond ACV zei donderdagavond al dat in dat geval onmiddellijk een algemene staking zal worden uitgeroepen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.