Home

Achtergrond

Actie voor Haïti levert 83,4 miljoen euro op

Op giro 555 is gisteren 41,2 miljoen euro binnengekomen.

Dat bedrag werd 's rond 23.45 uur tijdens een gezamenlijke tv-uitzending voor de slachtoffers in Haïti bekend gemaakt. De regering had al eerder aangekondigd het bedrag te zullen verdubbelen. De totale opbrengst van de actie van donderdag komt overigens uit op een bedrag van 83,4 miljoen euro. Veel particuliere acties voor 555 gaan overigens de komende tijd nog wel door. Die bedragen worden niet meer verdubbeld.

Dat het totale bedrag meer is dan twee maal 41,2 miljoen, komt volgens woordvoerders van de gezamenlijke omroepen door een tijdsverschil. Op de cheque met het totaalbedrag dat minister Bert Koenders gisteravond toonde, waren ook de allerlaatste donaties nog meegerekend. De minister zei eerder alle giften tot middernacht te zullen verdubbelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.