Home

Achtergrond

Aantal tbc-patiënten gestegen

Het aantal mensen met tbc is vorig jaar na een jarenlange daling weer gestegen.

Volgens het KNCV Tuberculosefonds hadden in 2009 in Nederland ruim 1160 personen tuberculose. Die groei is bijna geheel te verklaren door de toename van het aantal asielzoekers en immigranten uit landen waar tuberculose nog veel voorkomt, meldde het fonds maandag.

Ruim twee derde van de patiënten is in het buitenland geboren. Andere risicogroepen zijn gedetineerden, drugsverslaafden en dak- en thuislozen.

Het aantal sterfgevallen is vorig jaar gelijk gebleven. Per jaar sterven ongeveer twintig mensen aan een besmetting. Personen met een verminderde weerstand en 65-plussers lopen meer risico om aan tuberculose dood te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.