Home

Achtergrond

Aantal passagiers Schiphol ongekend gedaald

Het aantal passagiers dat reist via luchthaven Schiphol is niet eerder zo hard gedaald als het afgelopen jaar.

Volgens voorlopige cijfers maakten in 2009 zo'n 43,5 miljoen passagiers gebruik van Schiphol, een daling van 8,4 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dit maakte president-directeur Jos Nijhuis van de luchthaven maandag bekend.

Voor dit jaar verwacht Schiphol "een voorzichtig herstel'' met een groei van het passagiersvervoer van ongeveer 0,6 procent. Het totale aantal vliegbewegingen in het handelsverkeer kwam het afgelopen jaar uit op 391.000, een daling van 8,7 procent. Schiphol wijt de daling aan de economische crisis en de vliegtaks. Het vrachtvervoer op Schiphol liep de grootste klappen op met een daling van 18,4 procent tot 1.279.000 ton.

In 2008 daalde het aantal passagiers op Schiphol met 0,8 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Ook dat werd toegeschreven aan de crisis en de vliegtaks.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.