Home

Achtergrond

AOW-acties tijdens hoorzitting in Kamer

Enkele uren gratis openbaar vervoer in Den Haag en Rotterdam en een protestactie op het Plein in Den Haag vormen vandaag de omlijsting van een hele dag debat over de AOW-leeftijd in de Tweede Kamer.

Van 's ochtends tien uur tot 's avonds tien uur kunnen vertegenwoordigers van onder meer werkgevers, vakbeweging en pensioenfondsen aan Kamerleden laten weten hoe zij denken over de plannen van het kabinet om de AOW-leeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar.

Werkgeversvoorzitter Bernard Wientjes bijt tijdens de hoorzitting het spits af. Daarna is het de beurt aan de voorzitters van de vakcentrales FNV, CNV en MHP. In een brief aan de Tweede Kamer hebben die gisteren nogmaals hun bezwaren tegen de kabinetsplannen uiteengezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.