Home

Achtergrond

ANWB: maandagochtend kwart meer pechgevallen

De ANWB verwacht maandagmorgen een kwart meer pechgevallen op de wegen dan op een 'normale' maandagochtend. Gewoonlijk worden op een maandagmorgen 3500 bestuurders geholpen. De verwachting is dat het er komende maandag 4300 zullen zijn, aldus een woordvoerder van de ANWB.

De stijging van het aantal pechgevallen wordt veroorzaakt door de relatief extreme kou van die het KNMI in de nacht van zondag op maandag verwacht. Daarom worden door het hele land een kwart meer wegenwachten ingezet: in totaal maandag 250. De KNMI verwacht nachtelijke temperaturen die schommelen tussen de min 10 en min 15 graden Celsius.

De pechgevallen blijven in dit soort situaties niet beperkt tot startproblemen. Veel automobilisten kampen ook met defecte accu's of ze krijgen het portier niet open.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.