Home

Achtergrond

52 procent van Duits eierverbruik is tafeleieren

Van de totale eierafzet in Duitsland ging vorig jaar 32 procent naar de industrie voor verwerking en 52 procent direct naar de consument.

De resterende 16 procent is afgenomen door grootverbruikers zoals horeca en kantines. Dat heeft pluimveemarktbureau MEG berekend.
Het is de eerste keer sinds jaren dat een dergelijke berekening omtrent de verdeling tussen tafel- en industrie-eieren is gemaakt. De voorlaatste cijfers stammen uit 2004 van het voormalige landbouwmarktbureau ZMP.

Volgens MEG blijkt zich de verdeling de afgelopen vijf jaar nauwelijks te hebben veranderd, het aandeel tafeleieren was in 2004 een procent groter. In totaal werden vorig jaar 17,5 miljard eieren afgezet, waarvan 8 miljard stuks ingekocht buiten Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.