Home

Achtergrond

300.000 Chinezen moeten wijken voor dam

Meer dan 300.000 Chinezen die in de buurt van de controversiële Three Gorges dam (Drieklovendam) wonen, moeten van de autoriteiten verhuizen om het ,,milieu te beschermen en risico's te vermijden''.

Dat melden Chinese staatsmedia. Eerder zijn al ongeveer 1,27 miljoen Chinezen in de provincies Chongqing en Hubei gedwongen te verkassen vanwege de bouw van de dam met waterkrachtcentrale bij de Blauwe Rivier in Centraal-China. Nog eens 4 miljoen mensen zijn ,,aangemoedigd'' om uiterlijk in 2020 vertrokken te zijn uit het gebied. De autoriteiten vrezen dat de gemeenschappen in de omgeving het enorme waterreservoir zullen bevuilen. Daarnaast willen ze het risico verminderen dat bij een mogelijke overstroming te veel mensen gevaar lopen.

De 'dam-migranten' worden financieel gecompenseerd, maar veel van hen hebben nooit geld gezien. Een groot deel van het geld zou in de zakken van corrupte ambtenaren zijn beland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.