Home

Achtergrond 8 reacties

24,5 miljoen euro directe steun voor melkveehouders

De 24,5 miljoen euro waarmee Nederland van Brussel zijn melkveehouders in verband met de economische crisis mag ondersteunen, wordt naar verwachting direct aan de melkveehouders uitgekeerd.

Dat bleek tijdens de bestuursvergadering van het Productschap Zuivel.

LTO heeft bij het ministerie van landbouw bepleit de steun per liter melk uit te keren, wat neerkomt op tweetiende cent. Eerder werd gepleit voor structuurverbetering van de sector. Gezien de randvoorwaarden die de Europese Commissie stelt lijkt dit echter niet haalbaar. Voor 31 maart moet duidelijk zijn hoe het geld ingezet gaat worden, en voor 30 juni moet de uitkering een feit zijn.

Een andere manier om het geld te besteden is volgens Siem-jan Schenk, voorzitter van de LTO-vakgroep melkveehouderij, bijna niet meer mogelijk. Als de minister het voorstel van LTO goedkeurt, ontvangen de melkveehouders gemiddeld zo’n 1.000 euro. "Dat is leuk, maar het probleem is hiermee niet opgelost", aldus Schenk. Volgens een vertegenwoordiger van het ministerie wordt het voorstel bekeken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  weer

  Inderdaad Paul, maar niet voor de andere sectoren zij vissen weer achter het net is niet uit te leggen waarom

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Paul en Klein, jullie hebben helemaal gelijk. Bij alles wat de LTO bedenkt, schijt de duvel op de grote hoop.

 • no-profile-image

  prutser

  Ik denk dat jullie dit geld niet eens moeten willen aannemen als melkveehouders, gigantisch onrechtvaardig tegenover de echte, niet gepamperde ondernemers zoals varkens en kippenboeren!

 • no-profile-image

  klein

  Helemaal met je eens paul. En de kleinere melkveehouder is er vaak nog een met de koeien in de wei, tijd voor uitleg aan een burger dus die verdienen dat ze instand gehouden blijven !!

 • no-profile-image

  paul

  ik zou meer zijn, voor een bedrag per bedrijf, want met een bedrag per liter krijgen de grotere bedrijven meer, dan de kleinere.

 • no-profile-image

  kermit

  ze zouden helemaal geen steun moeten krijgen, de grote en de kleine niet ze willen marktprijsen die kunnen ze krijgen. dat betekend teveel melk prijs omlaag teweinig prijs omhoog, laat maar zien wat je kunt.

 • no-profile-image

  paul

  hiermee is in elk geval wel duidelijk dat lto vooral is voor de grotere bedrijven....

 • no-profile-image

  Boer

  Met dit geld zouden bijvoorbeeld ook her en der voedselbanken kunnen worden opgezet voor de plattelands bevolking. Zo kunnen ook alle andere sectoren mee profiteren.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.