Home

Achtergrond 5 reacties

1.600 kippen dood door vrachtwagenbrand

Door een brand in een vrachtwagen op de A28 zijn in de nacht van maandag op dinsdag ongeveer 1.600 kippen om het leven gekomen.

Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) bekendgemaakt. De vrachtauto vloog omstreeks half twee ter hoogte van knooppunt Hoevelaken in brand. Het vuur is vermoedelijk ontstaan door een technisch gebrek aan een wielstel. Ongeveer veertig kippen kwamen op de rijbaan terecht en vroren daar vast. De rest van de kippen zijn volgens het KLPD verbrand, geroosterd of doodgevroren.

De vrachtauto, een trekker en oplegger, was onderweg van Baarle Nassau naar een kippenslachterij in Leek (Groningen).

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste heer Veenstra, voordat je gedachten al te ver op hol slaan zou ik even kijken in het forum "brand doodt tienduizenden kippen' elders op deze webpage. Daarin probeerden wij mogelijkheden te vinden om deze ellende te stoppen. We wachten daarin nog steeds op belangrijke info en daarom is de discussie tijdelijk gestopt.

 • no-profile-image

  Eric

  Inderdaad, niet al te slim die Harm uit Lunteren. 1600 kippen zijn verongelukt, maar er zaten nog enkele veelvouden meer kippen op deze truck die gelukkig ongedeerd zijn gebleven. Jouw kipfiletje in de winkel zal er niet duurder om worden, Harm. De verzekering dekt de schade.

 • no-profile-image

  r.veenstra

  Hallo we hebben het hier wel over dieren,zijn jullie dat eventjes vergeten. Belachelijk al die bedrijven met varkens en kippen die opeens zomaar in brand vliegen. Ook bedrijven die hun bliksemafleiding niet op orde hebben zijn van de domme. Als ik zoiets hoor denk ik direkt aan het tillen van de verzekering vanwege slechte bedrijfsresultaten en ik sta daar niet alleen in.

 • no-profile-image

  Job

  Hallo Harm, kun je ook nog wat anders dan alleen maar kritiek afgeven? werken byvoorbeeld.

 • no-profile-image

  Harm

  voor 1600 kippen van Baarle Nassau naar Leek!!! Geen wonder dat het geld kost.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.