Home

Achtergrond

1,5 ton boete voor noodlanding op snelweg

Een rechtbank in de West-Duitse stad Düsseldorf heeft de piloot van een vliegtuig dat ruim drie jaar geleden een noodlanding op een snelweg in Mülheim maakte, tot een boete van 150.000 euro veroordeeld.

De rechtbank oordeelde dat het aan grove nalatigheid van de 49-jarige ondernemer uit Düsseldorf te wijten is dat het toestel zonder brandstof kwam te zitten. Door de noodlanding tussen het drukke verkeer liepen vijf mensen zware verwondingen op.

Eén minuut voor de noodlanding was de brandstof op. Het tweemotorige vliegtuig schampte een brug. Twee auto's botsten op het toestel. "Het is een doodzonde, als op dit gebied fouten worden gemaakt'', constateerde rechter Wilfried Keiluweit al eind november tijdens de mondelinge behandeling van de zaak. De piloot is er volgens hem voor verantwoordelijk dat er voldoende brandstof in de tanks is. Als hij daaraan twijfelt, moet hij niet opstijgen.

De man is eerder tot vijftien maanden voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. Twee assistentes van de ondernemer die ook in het vliegtuig zaten, raakten gewond. De een brak beide voeten en de ander kwam er met een gebroken bekken van af. De man zelf bleef ongedeerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.