Home

Achtergrond 167 x bekeken

Zware kritiek op anti-homowet Litouwen

Het Europarlement heeft donderdag een zeer kritische resolutie aangenomen over Litouwen.

Het Baltische land wil homo-verheerlijking strafbaar stellen: wie in Litouwen homoseksualiteit promoot zou er dan een celstraf of boete riskeren. Europarlementslid Sophie in 't Veld (D66) vindt dat Europa het recht heeft zich met deze nationale wet te bemoeien. "Europa is een gemeenschap van waarden. Daar moeten we ons hard voor maken'', aldus In 't Veld, die zeer verheugd is dat ook het nieuwe, conservatievere Europarlement homofobe tendensen veroordeelt.

Europarlementslid Emine Bozkurt (PvdA) wil dat de Europese Commissie Litouwen voor het Europese Hof van Jusitie daagt als de wet van kracht wordt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.