Home

Achtergrond

Zoo Dhaka hel voor dieren

De dierentuin van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, moet wel een van de slechtste op aarde zijn.

Dieren leggen massaal het loodje als gevolg van de erbarmelijke omstandigheden. Zo overleden dit jaar al 21 bewoners, waaronder een Bengaalse tijger, een giraf, een leeuw, een zebra en een tapir.

"De dierentuin van Dhaka wordt geleid door mensen die geen weet hebben van de eetgewoonten en de originele leefomgeving van de dieren'', weet Reza Khan, de belangrijkste expert op het gebied van wilde dieren van Bangladesh. Volgens Khan, die de scepter zwaait over de dierentuin van Dubai, staat de behandeling van de dieren in de zoo van Dhaka gelijk aan marteling. "Hun kooien en omheinde leefgebieden zijn gebouwd zonder rekening te houden met de internationale standaarden.''

De dierentuin probeerde al zeven keer toe te treden tot de Wereldbond van Dierentuinen en Aquaria, maar werd steeds afgewezen als lid. Daardoor kan het niet meedoen in uitwisselingsprogramma's van wilde dieren en moet het de dieren aankopen bij particuliere bedrijven in onder meer Afrika.

Ondanks de slechte reputatie is het dierenpark populair in het twaalf miljoen inwoners tellende Dhaka. Dagelijks tellen circa achtduizend mensen 10 taka (10 eurocent) neer voor een entreebewijs.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.