Home

Achtergrond 167 x bekeken

Zoellick: G20 moet meer doen voor armsten

Wereldbankpresident Robert Zoellick heeft de landen van de G20 vandaag opgeroepen hun beloftes aan armere landen niet te vergeten, nu de economie lijkt te herstellen.

"Rijke landen moeten zich niet alleen aan de hulpbeloftes van een paar jaar geleden houden, ze moeten verder gaan. Voor veel landen is de recessie een pure overlevingsstrijd. '', zei Zoellick. "Er zijn tekenen van herstel, maar veel landen blijven achter. Daardoor komen we in een nieuwe gevaarlijke situatie, waarbij sommigen al naar de uitgang rennen, terwijl veel anderen in een brandend huis achterblijven.''

Volgens de Wereldbank komen de armste landen door de economische crisis dit jaar al 11,6 miljard dollar tekort voor de financiering van basisbehoeftes als gezondheidszorg en onderwijs. Door de crisis leven eind volgend jaar wereldwijd ongeveer 89 miljoen mensen meer van hoogstens 1,25 dollar per dag dan anders het geval was geweest, schat de ontwikkelingsbank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.