Home

Achtergrond 1 reactie

Zachte leningen voor Franse melkveehouders

Franse banken en andere financiële instellingen stellen voor 250 miljoen zachte leningen, krediet tegen gunstiger voorwaarden, beschikbaar voor melkveehouders.

Dat heeft minister Bruno Le Maire van landbouw meegedeeld na overleg met de financiële wereld over de melkcrisis. De leningen zijn vooral bestemd voor jonge boeren en voor boeren die recent in hun bedrijf hebben geïnvesteerd, dus diegenen die met zware lasten te kampen hebben, aldus Le Maire.

De financieringen zijn per direct beschikbaar en de boeren hoeven pas vanaf januari 2011 terug te betalen. Daarnaast zal de eerder door de staat beschikbaar gestelde 30 miljoen euro met name gebruikt worden voor rentesteun voor zwaar in de schulden zittende melkveehouders.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    moniquevos@t-online.de

    Kijk, zo hoort het!! Daar kunnen o.a. de Duitse (Raiffeisen)banken nog HEEL wat van leren!

Of registreer je om te kunnen reageren.