Home

Achtergrond

Wethouders aan bod bij raadsenquête NZ-lijn

Bij de raadsenquête naar de besluitvorming rond de Noord-Zuidlijn in Amsterdam komen maandag vier huidige en voormalige wethouders aan bod.

Onder hen ook Tjeerd Herrema (PvdA), die begin dit jaar opstapte als verantwoordelijk wethouder vanwege de aanhoudende problemen bij de aanleg van de metrolijn.

Behalve Herrema verhoort de raadscommissie ook oud-wethouder Mark van der Horst en de huidige bestuurders Lodewijk Asscher (financiën) en Maarten van Poelgeest (ruimtelijke ordening).

Van der Horst (VVD) volgde in 2002 Geert Dales (VVD) op als politieke verantwoordelijke voor het megaproject, nadat het definitieve besluit voor aanleg was genomen. Tijdens de verhoren van Asscher (PvdA) en Van Poelgeest (GroenLinks) komen hoogstwaarschijnlijk de kostenoverschrijdingen sinds 2006 en de verzakkingen bij de bouwput aan de Vijzelgracht aan bod.

Dinsdag zullen de laatste openbare verhoren plaatsvinden. Dan komt onder anderen burgemeester Job Cohen nog aan het woord. De commissie verwacht dit najaar de resultaten van de raadsenquête te presenteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.