Home

Achtergrond 151 x bekeken

Wethouders Enschede letten op de kleintjes

Op eigen verzoek hebben drie wethouders van Enschede een bedrag van 146,11 euro teruggestort in de gemeentekas.

De drie hebben dat gedaan omdat ze de schijn van onterecht gedeclareerde bonnetjes wilden vermijden. Dat liet een woordvoerder van de gemeente vandaag weten.

Bij de twijfelachtige bonnetjes ging het om een fooi, een zak paaseitjes, parkeerkosten en een boete voor het niet hebben van een treinkaartje. Het declaratiereglement is inmiddels aangescherpt. De declaraties van alle wethouders worden voortaan geverifieerd door een tweede persoon.

De aanscherping vloeit voort uit de publicitaire ophef over gemaakte kosten en declaratiegedrag van gemeenten. Volgens de woordvoerder is het foute beeld ontstaan dat het Enschedese college van B en W vorig jaar ten onrechte 5000 euro zou hebben gedeclareerd. "Dat betrof door collegeleden gemaakte kosten die transparant per bestuurder waren geregistreerd. Dat bedrag is toen openbaar gemaakt. Het ging hierbij niet over onterechte declaraties''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.