Home

Achtergrond 178 x bekeken

Wethouder probeert onrust over vliegveld te sussen

Wethouder Jop Fackeldey van Lelystad (Ruimtelijke Ordening en Stadsontwikkeling) heeft een open brief geschreven aan de inwoners van Noordwest-Veluwe.

Hij wil daarmee onrust over de uitbreiding van Lelystad Airport wegnemen. Dat maakte de gemeente woensdag bekend. Volgens de wethouder wordt in allerlei publicaties een verkeerd beeld geschetst over de uitbreiding van de luchthaven.

Zo bestrijdt de wethouder in zijn brief dat Lelystad Airport de intentie heeft om zich tot tweede nationale luchthaven te ontwikkelen. Verder haalt hij een streep door de aanname dat de Veluwse dorpen veel herrie en overlast krijgen door de vliegroutes. De wethouder nodigt verontruste bewoners uit om 'op basis van de juiste feiten en gegevens' verder te praten.

In de plannen voor de uitbreiding wordt uitgegaan van een vliegveld met negenduizend vliegbewegingen van grotere vliegtuigen. Er is ook ruimte voor 120.000 vliegbewegingen voor klein vliegverkeer. In de toekomst zullen er 1,5 miljoen mensen gebruik maken van de luchthaven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.