Home

Achtergrond 216 x bekeken

Werklozen bestormen destilleerderij

Bijna 170 mannen hebben in Oekraïne een destilleerderij bestormd waar brandy werd geproduceerd.

De voornamelijk werkloze mannen hadden ieder 50 tot 100 dollar (35 tot 75 euro) ontvangen van een opdrachtgever om de fabriek in de Zuid-Oekraïense stad Novaja Katsjovka gewelddadig over te nemen. Dat mislukte echter, berichtte het Russische persbureau Interfax vandaag.

De politie en het fabriekspersoneel wisten de aanvallers te overmeesteren. Tijdens de gevechten zijn ongeveer veertig mensen gewond geraakt, van wie enkelen ernstig. Alle aanvallers zijn opgepakt.

Gewelddadige bedrijfsovernames komen vaker voor in landen die tot de voormalige Sovjet-Unie behoorden. Deze aanval was de heftigste in jaren, aldus de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken, Joeri Loezenko.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.