Home

Achtergrond

Werkloosheid eurozone loopt verder op

De werkloosheid in de eurozone is in juli opgelopen tot het hoogste niveau sinds mei 1999.

In de zestien landen die de euro hebben ingevoerd zat in juli 9,5 procent van de beroepsbevolking zonder baan. In juni was dat nog 9,4 procent. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Europees Statistisch Bureau Eurostat.

De stijging was voorzien door analisten, die eveneens op een percentage van 9,5 hadden gerekend. In juli vorig jaar was het aantal werklozen in de eurozone nog 7,5 procent.

In totaal waren er in juli ruim 15 miljoen mensen werkloos, 167.000 meer dan in juni en 3,26 mijoen meer dan vorig jaar juli. Nederland kende met een percentage van 3,4 de laagste werkloosheid binnen de Europese Unie. Spanje heeft met 18,5 procent van de beroepsbevolking het hoogste werkloosheidscijfer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.