Home

Achtergrond 184 x bekeken

Werkgevers: AOW-overleg is mislukt

Het overleg in de Sociaal-Economische Raad (SER) over een hogere AOW-leeftijd is volgens de werkgevers mislukt.

Dat heeft een woordvoerder van ondernemersorganisatie VNO-NCW woensdag gezegd. "Vier maanden niet bewegen. Het is voorbij'', stelde de zegsman, waarbij hij bedoelde dat de vakbeweging in de onderhandelingen niet wilde bewegen.

Voorzitter Bernard Wientjes van VNO-NCW zal later een verklaring afleggen, nadat hij met SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan heeft gesproken. De SER had van het kabinet tot donderdag 1 oktober de tijd gekregen om een alternatief te bedenken voor het verhogen van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar.

Directeur Niek Jan van Kesteren van VNO-NCW noemde het mislukken van het overleg tragisch. "Maar eigenlijk was het vier weken geleden al mislukt'', stelde hij. Het compromisvoorstel van onafhankelijke kroonleden voor een flexibele pensioenleeftijd heeft volgens hem niet geholpen. De onderhandelingen zijn volgens hem vooral gebroken, omdat de vakbeweging bleef eisen dat de AOW-uitkering op peil blijft voor mensen die met 65 jaar met pensioen willen. Daardoor zou er onvoldoende worden bezuinigd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.