Home

Achtergrond 153 x bekeken

Wereldhavendagen voor de 32e keer

Voor de 32e keer beginnen de Wereldhavendagen in Rotterdam.

Van vrijdag tot en met zondag kunnen bezoekers alles in de haven van dichtbij bekijken. De Rotterdamse zangeres Sabrina Starke opent vrijdag vanaf een ponton in de Maas het evenement. Alle drie de dagen verzorgen tientallen instanties demonstraties. Onder meer Rijkswaterstaat, de marine en de reddingsbrigade laten hun kunsten op het water zien. Zondag komt de Grand Princess, een groot cruiseschip, de haven binnenlopen.

Voor de Wereldhavendagen openen ook veel bedrijven hun deuren. Er zijn onder meer excursies naar overslagbedrijven, containercomplexen en naar de vele scheepswerven. Dit jaar zijn er voor het eerst excursies in het engels, zodat ook toeristen aan hun trekken kunnen komen. Het thema dit jaar is Rotterdamse Haven, Nieuwe Energie. Jaarlijks bezoeken tussen de 300.000 en 400.000 mensen de Wereldhavendagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.