Home

Achtergrond

Wereldbank keurt handel Wilmar in palmschroot af

De Wereldbank weigert nog langer Wilmar International’s handel in palmkorrels te financieren.

Palmkorrels zijn een grondstof voor veevoer dat met name door Fonterra wordt gebruikt.

Wilmar is een in Singapore gevestigde handelsonderneming dat deels in eigendom is van agribusinessgigant Cargill. Wilmar is de grootste handelaar in palmolie en palmschroot. Fonterra is via een joint-venture van een dochterbedrijf met Wilmar direct betrokken bij Wilmar.

De firma maakt zich volgens natuurbeschermingsorganisatie Greenpeace schuldig aan illegale activiteiten, waaronder het stelselmatig vernietigen van regenwoud in Indonesië. Ook worden de rechten van kleine boeren door Wilmar volgens Greenpeace geschonden.

Fonterra heeft meermalen gezegd dat Wilmar een betrouwbare partner is die niet illegaal handelt, maar de Wereldbank geeft Greenpeace voorlopig gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.