Home

Achtergrond 186 x bekeken

Weer grote bank in VS omgevallen

De Amerikaanse financiële toezichthouder FDIC heeft de stekker getrokken uit de Georgian Bank & Trust. Dat maakte de FDIC bekend.

Het is de 95e bank in de VS die dit jaar de deuren heeft moeten sluiten.
De Georgian Bank was een van de grootste private banken van de Verenigde Staten. De klanten, voornamelijk rijken uit de omgeving van de stad Atlanta, hebben in totaal ongeveer twee miljard dollar (bijna 1,4 miljard euro) op hun rekeningen staan. Die tegoeden worden overgenomen door First Citizens Bank.

Het aantal bankfaillissementen is dit jaar flink hoger dan in voorgaande jaren. In 2008 vielen 25 banken om, het jaar ervoor slechts drie. De FDIC verwacht niet dat aan die stijgende lijn voorlopig een einde komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.