Home

Achtergrond 224 x bekeken

Week lang extra aandacht voor alfabetisering

Nederland telt 1,5 miljoen volwassen laaggeletterden.

Ook veel jongeren kampen met onnodige taalachterstanden en lees- en schrijfproblemen. Reden voor de Stichting Lezen & Schrijven om voor de vijfde keer op rij de zogenoemde Week van de Alfabetisering te houden.

Vanaf maandag houden meer dan honderd organisaties verspreid over Nederland een groot aantal activiteiten die met alfabetisering te maken hebben. Op dinsdag, Wereldalfabetiseringsdag, geven de staatssecretarissen van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Marja van Bijsterveldt en Sharon Dijksma, het startsein voor de AtotZ Trein. In die trein rijden onder anderen prinses Laurentien, rapper Yes-R en schrijfster Karin Giphart mee. In de treincoupés gaan jonge kinderen, tieners, lees- en schrijfcursisten en professionals aan de slag met diverse creatieve workshops.

Ook FNV-voorzitter Agnes Jongerius werkt mee aan de week en staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager start een bewustwordingscampagne bij de Belastingdienst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.