Home

Achtergrond 1 reactie

Week 37: broedei – vraag export goed

De binnenlandse inleggen blijven hoog. Vraag voor export is goed, hiervoor zijn de eieren beschikbaar.

Prijzen bewegen zich boven integratie prijs.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  broedei

  De verslaggever van de site is wederom verkeerd geinformeerd.
  Er is dusdanig strucureel vraag vanuit de export zijde, dat er voor meerdere jaren structureel geboden wordt boven de intergratie markt. Met name in Rusland wordt sterk uitgebreid in het aantal vleeskuikens. Vermeerdering komt er in zeer onvoldoende mate slechts bij. Ook geld dit in feite voor Duitsland, waar zeer sterk uitgebreid is in het aantal vleeskuikens plaaatsen en nog steeds wordt uitgebreid. Maar vermeerderaars niet gevonden worden.
  Daarnaast wilde de EPI rondom Dresden een behoorlijk aantal grootouderdier bedrijven, wat ook zeer moeilijk blijkjt te zijn. En als dusdanig een claim houd op de Nederlanse VB bedrijven voor plaatsingstuimte.

  Wat betekent dat broeders genoodzaakt zijn de prijzen te verhogen.
  Op zeer korte termijn worden dan ook hogere integratie prijzen verwacht.
  Er zijn reeds broeders die structureel te weinig broedeieren aan kunnen kopen, anders dan op zoek te gaan naar nieuwe vermeerdraars. Waar het volgende probleem ligt. Uitbreiding van de vermeerderings stapel in Nederland ligt niet in het verschiet, nu ook de legsector een dusdanig prijsniveau heeft, dat er niet snel over geshakeld wordt naar vermeerdering.
  En ook voor de legsector geld een zeer goed toekomst perspectief, daar de pluimveestapel leg in Duitseland fors krimpt.

  Ook Nederlandse broederijen bieden momenteel al een minimaal een cent boven de notering voor leveringen de komende 2 a 3 jaar.
  De verwachting is dat dit zeker niet minder wordt, diverse vermeerderaars zijn momenteel bezig over te schakelen op een (onverzadigbare) exportmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.