Home

Achtergrond

Week 36: markt kuikens verdeeld

Ook deze week loopt de afzet van vleugels, drumsticks en de filetkappen goed door. Nu de vakanties afgelopen zijn beginnen de supermarkten weer met acties om meer klanten te trekken. Dit is vooral positief voor het volume dat afgezet kan worden. Door de inkoopmacht van de retailers is het positieve effect op de prijzen veel geringer.

Op de internationale markt is de marktsituatie moeizaam te noemen. Vooral de afzet van bouten staat nog altijd onder druk. Normaal gesproken zou de internationale vraag wat moeten aantrekken nu de vakanties zijn afgelopen, maar dit effect laat nog even op zich wachten.

De prijzen van kuikenbouten zijn als gevolg van de wat tegenvallende vraag weer wat verder gedaald.

Op dit moment is het marktbeeld dus verdeeld: een goede afzet van filet en een moeizame handel in bouten. Voor het marktbeeld in de komende maanden is het van groot belang hoe de consumptie zich ontwikkelt, zeker gezien het te verwachten ruimere aanbod in Europa.

De basiscontractprijs voor volgende week stabiliseerde op € 0,745/kg en de “vrije” kuikenprijzen noteren deze week gemiddeld € 0,90/kg voor zowel lichte als zware kuikens.

(Bron: PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.