Home

Achtergrond 868 x bekeken 1 reactie

Walfrezen om tot de sloot te ploegen

Jan van Lingen, eigenaar van het gelijknamige loonbedrijf in het Friese Warfstermolen, is aan het walfrezen voor akkerbouwer Jelte Wiersma in het nabijgelegen Burum.

Hij maakt eerst de sloten schoon en verspreidt dan de modder met de walfrees over het land. ”Dan heb je geen rug meer aan de kant van de sloot en kan hij tot de sloot ploegen”, legt Hillie van Lingen, de echtgenote van Jan van Lingen, uit. ”Alles is wat vroeger dit jaar. Zodra de percelen vrijkomen, kunnen wij met de walfrees aan de slag.” Foto Roelof Stroetinga

Laswerk is de oorzaak geweest van de brand in een veeschuur in het Drentse Dalen. Dat meldt de politie. Bij de brand die afgelopen woensdagmiddag plaatshad kwamen volgens de politie zes koeien om het leven. Twee andere nog levende dieren moesten uit hun lijden worden verlost. Het vuur greep snel om zich heen, maar er konden nog een aantal koeien worden gered. Bij de brand kwam asbest vrij, maar er bestaat geen gevaar voor de volksgezondheid. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Foto FBF.NL/Meter

Directeur Hans Jubbega van bedrijf AIquipment laat in het Limburgse Nederweert de werking zien van de Little Willy LW 720. Het is een afvulmachine voor het vullen van tubes varkenssperma. De machine is kersvers op de markt en is ontwikkeld door de Belg Willy Fierens, die hem ook in eigen bedrijf produceert. Volgens Jubbega is de machine in verschillende uitvoeringen leverbaar. In de meest complete uitvoering met luchtcompressor en pc om etiketten te printen en een tubeafnamegarantie gaat het om 35.000 euro. Foto Lé Giessen

Balkenende heeft het beloofd, zet ontpoldering uit het hoofd. Met leuzen als deze op hun spandoeken vertrokken vanmiddag circa honderd Zeeuwen, onder wie boeren uit de Hertogin Hedwigepolder, naar Den Haag. Daar begint vanavond een Kamerdebat over verdieping van de Westerschelde en natuurcompensatie. De Zeeuwen protesteerden tegen ontpoldering. ”Als deze doorgaat, breekt een volksopstand in Zeeland uit”, aldus Nout de Feijter van het actiecomité Red Onze Polders. De spandoeken mochten niet mee de publieke tribune van de Kamer op. Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Landewers

    Geweldige machine.

Of registreer je om te kunnen reageren.