Home

Achtergrond 174 x bekeken 1 reactie

WTO buigt zich over vleesruzie Canada en Korea

De geschillenrechter van de wereldhandelsorganisatie WTO gaat zich buigen over het conflict tussen Canada en Zuid-Korea over de invoer van rundvlees.

Daarmee honoreert de WTO een verzoek van Canada. Zuid-Korea heeft de invoer van Canadees rundvlees stilgelegd, sinds de uitbraak van BSE in Canada. Volgens de Canadese handelsminister is de Koreaanse handelsmaatregel in strijd met de handelsregels.
Een geschillenprocedure bij de WTO is een kwestie van zeer lange adem. Een definitieve uitspraak kan zeker enkele jaren op zich laten wachten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hans

    De Canadesen hebben zo'n mooi, "hier, in Nederland bejubeld", quotum systeem waarbij het land ter bescherming van de melkprijs, bijna geen (slechts een kleine hoeveelheid) melkprodukten exporteert of importeert. Waarom passen ze een zelfde quotumsysteem ook niet toe voor hun rundvlees? in plaats van het de koreanen door de strot te willen duwen. De Koreanen willen gewoon Brasiliaans rundvlees, dat heeft tenminste geen BSE en zal er ook niet voorkomen want de cadavers worden of door de wilde dieren opgegeten of verrotten gewoon

Of registreer je om te kunnen reageren.