Home

Achtergrond

Vrouwen met Mexicaanse griep in kooi op EU-plein

Twee vrouwen met de Mexicaanse griep zullen zichzelf donderdag opsluiten in varkenshokken in Brussel.

Hiermee willen ze protesteren tegen de bio-industrie. De twee vrouwen zijn aangesloten bij de dierenrechtenorganisatie PETA. Om 12 uur 's middags zullen zij zichzelf ophokken op het plein bij het Europese parlement. Dat liet PETA woensdag weten.

PETA meent dat ziektes als de Mexicaanse griep, die voorheen varkensgriep heette, kunnen worden voorkomen door de bio-industrie op te heffen en bijvoorbeeld vegetariër te worden.

De organisatie strijdt al jaren voor een betere behandeling van dieren. Sinds kort is de kleindochter van revolutionair Che Guevara boegbeeld van een nieuwe campagne. Daarin roept ze op tot een vegetarische revolutie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.