Home

Achtergrond

Vraag naar tijdelijk personeel stabiliseert

De vraag naar tijdelijk personeel in de Nederlandse uitzendmarkt is minder sterk gedaald dan eerder dit jaar. Het aantal gewerkte uren daalde in de vier weken tot en met 9 augustus daalde met 22 procent. De uitzendomzet nam af met 20 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van brancheorganisatie ABU, waarbij ongeveer 80 procent van de Nederlandse uitzenders is aangesloten. De daling is minder hard dan in de voorgaande periode (week 25 tot en met 28) Toen daalde de omzet met 24 procent en het aantal gewerkte uren met 26 procent.

De vier weken tot en met 9 augustus telden hetzelfde aantal dagen als dezelfde periode vorig jaar en hoefde dus niet te worden gecorrigeerd voor het aantal werkdagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.