Home

Achtergrond 175 x bekeken

Volhardende demonstrant moet weg bij politiebureau

Een vrouw die al bijna anderhalf jaar vrijwel voortdurend in een tentje voor het politiebureau in Hoofddorp verblijft, moet daar direct weg.

De gemeente Haarlemmermeer heeft haar een gebiedsverbod opgelegd, zo is vrijdag bekendgemaakt. De vrouw heeft haar tentje opgeslagen voor het politiebureau als protest tegen de weigering van de politie om haar aangifte op te nemen. Volgens haar is zij in het verleden gewelddadig behandeld door politieagenten. Pogingen van hulpverleners om de vrouw te helpen, liepen voortdurend op niets uit.

De instelling GGZinGeest deed recentelijk een poging om de vrouw gedwongen te laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis, maar dat mislukte. De rechtbank in Haarlem oordeelde dat zij geen gevaar vormt voor zichzelf of voor anderen. De gemeente zegt nu een gebiedsverbod te hebben ingesteld, omdat de vrouw de openbare orde verstoort. Bij het politiebureau mag namelijk niet worden gekampeerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.