Home

Achtergrond

Vion verkoopt Thaise kipactiviteiten

Vleesconcern Vion verkoopt zijn Thaise kipactiviteiten Grampian Foods Siam aan investeringsmaatschappij Navis Capital.

Dit heeft Vion UK bekend gemaakt. Vion kwam vorig jaar bij de overname van de Britse Grampian bedrijven in het bezit van het Thaise bedrijf. Al vlak na de overname gaf Vion te kennen dat het Grampian eigenlijk liever had gekocht zonder de kipactiviteiten. Omdat Grampian stond op een totale overname, kwam het Thaise bedrijf toch in bezit van Vion. Het bedrijf stond echter vanaf het begin bij Vion te boek als een niet kernactiviteit.

Ook uit een strategische analyse die Vion maakte van alle Britse activiteiten kwam naar voren dat het Thaise bedrijf niet goed binnen het model paste. Communicatiedirecteur Robert Smith van Vion UK geeft aan dat er vanaf dat moment is gezocht naar een goede overnamekandidaat.

Grampian Foods Siam produceert op kip gebaseerde consumentenproducten met een hoge toegevoegde waarde. Het richt zich op de markten van Japan, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, het Europese vasteland en Thailand. Er werken 4.000 mensen.

Vion maakt niet bekend hoeveel de verkoop van het Thaise bedrijf heeft opgeleverd. Wel meldt Vion UK dat het bedrag zal worden gebruikt voor versterking van de pluimveevleesactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Smith zijn er nog geen concrete plannen voor overname van andere bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.